Eng

Es

It

Sp

Одржана седамдесет и седма седница Општинског већа

Одржана седамдесет и седма седница Општинског већа

Одржана седамдесет и седма седница Општинског већа општине Горњи Милановац

На самом почетку данашње седнице Општинског већа, председник општине и председник Општинског већа Милисав Мирковић информисао је присутне већнике да су мостови у Брђанима и Јабланици ушли у Програм обнове Владе Републике Србије, и то у износу од 32.105.985 динара за мост у Брђанима а у Јабланици у износу од 1.626.114 динара без ПДВ.

Такође, председник је рекао да је на састанку одржаном у Влади Републике Србије локална самоуправа покренула питање Фабрике аутомобилских делова „Фад“ и МК „Рудник“ као и да су, на задовољство малишана, стигла два дечја игралишта за Предшколску установу „Сунце“, за објекат код Техничке школе и објекат у Невадама.

Потом су председник и чланови Општинског већа кренули са разматрањем тачака са дневног реда седамдесет и седме седнице.

Већници су прихватили шестомесечни Извештај о извршењу Одлуке о буџету општине Горњи Милановац, за период од јануара до краја јуна текуће године.

У првих шест месеци 2015. године приходи буџета остварени су са 45,89% или у апсолутном износу 558.592.224,84 динара од планираних 1.218.063.915 динара на годишњем нивоу. Планирани расходи и издаци Одлуком о буџету наше општине за 2015. годину и донетим ребалансима износе 1.570.589.915 динара и у овом периоду су извршени у износу од 29, 68% односно 466.143.545 динара.

„Буџетски корисници се понашају коректно, наплата прихода је доста добра мада је до сада смањена потрошња појединих јавних предузећа јер је тек почела сезона радова, тако да се очекује знатно увећање извршења у наредном периоду“ рекао је председник Мирковић.

У оквиру дневног реда, утврђен је и предлог одлуке о измени и допуни Одлуке о радном времену угоститељских објеката, односно радног времена објеката у којима се врши продаја хлеба, пецива и бурека као и у погледу ограниченог радног времена објеката за приређивање игара на срећу. Предлог одлуке, који је прослеђен на даље разматрање Скупштини општине, гласи да радно време пекара буде од 05.00-02.00 часа, док петком и суботом од 05.00-03.00. Питање радног времена објеката за приређивање игара на срећу је у надлежности републичких органа.

Такође, локални већници данас су усвојили решење о давању сагласности на другу измену финансијског плана ОШ „Иво Андрић“ у Прањанима и ОШ „Арсеније Лома“ са Рудника за 2015. годину; решење о давању сагласности на Одлуку Надзорног одбора Јавног предузећа „Спортско рекреативни центар“ о приступању издавања у закуп простора у површини 200м² у анексу спортске хале „Бреза“; решење о давању сагласности на Измене и допуне финансијског плана Општинске управе и Председника општине за 2015. годину, као директних буџетских корисника општине Горњи Милановац.

Поводом додатних радова у оквиру прве фазе изградње Основне школе у Семедражи, усвојен је Закључак о давању сагласности за промену намене средстава као и Закључак о давању сагласности за промену намене слободних средстава од уговорене друге фазе и распоређивања истих на трећу фазу радова на адаптацији и реконструкцији Дома културе у Горњем Милановцу. Реч је о промени намене срдстава а укупан износ планиран Финансијским планом остаје непромењен.

   

Општинско веће усвојило је Информацију о броју уписаних ученика на подручју наше општине у први разред средње школе као и Информацију о превозу ученика за школску 2015/2016. годину. После објављивања коначног распореда ученика по средњим школама, од укупно 348 места, у милановачке средње школе уписан је 321 ученик, док је остало 27 слободних места. За школску 2015/2016. годину предвиђен је мањи број слободних места за упис у средњу школу због смањења броја одељења од стране ресорног Министарства у односу на број ученика осмог разреда који је изашао на завршни испит, а са друге стране, да се сваке године известан број ученика упише у средњу школу ван подручја наше општине. Неопходна су нова занимања, како би се спречио одлив ученика у друге средине.

Разматране су и усвојене измене и допуне финансијског плана и плана рада за 2015. годину месних заједница Враћевшница, Бело Поље и Богданица као и Одлука Управног одбора Јавног предузећа за водоснабдевање „Рзав“ Ариље.

Previous Превентивне мере заштите од пожара

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I